Jong Bibliotheek Netwerk

Voor leden

Wat betekent het JBN voor jou?
Toegang tot (besloten) groepen
Als lid van het JBN krijg je toegang tot de Biebtobiebgroep, Instagrampagina en Facebookgroep. Hier praat je met andere jonge bibliotheekmedewerkers. In de groep worden (inhoudelijke) vragen gesteld, vacatures en evenementen gedeeld en oproepen gedaan.

Gratis naar inhoudelijke bijeenkomsten
Het JBN organiseert twee keer per jaar een inhoudelijke bijeenkomst. De bijeenkomsten zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, het werken in de branche als jonge medewerker en vakinhoudelijke onderwerpen. We bieden de bijeenkomsten gratis aan leden van het JBN aan, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om het bij te wonen.

Gezellige borrels
Naast inhoudelijke bijeenkomsten organiseren we meerdere keren per jaar een borrel. Tijdens de borrel praat je gezellig met andere jonge collega’s uit de branche. Soms koppelen we er een korte inhoudelijke activiteit aan vast.

Meedenken met organisaties
Vanuit het JBN worden we regelmatig gevraagd mee te denken met bibliotheekverwante organisaties. Denk bijvoorbeeld aan het FNV of de VOB. Oproepen om mee te denken plaatsen we altijd in onze nieuwsbrieven en op de website.

Wat kun jij voor het JBN betekenen?
Onze inhoudelijke bijeenkomsten vinden altijd plaats in een bibliotheek. Om er voor te zorgen dat onze bijeenkomsten gratis blijven, zijn we voor elke bijeenkomst op zoek naar een leuke bibliotheek waar we gratis gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Vind je het leuk om andere jonge bibliotheek medewerkers te ontvangen in jouw bibliotheek? Dan horen we het graag.

Maar je kunt nog meer voor het netwerk betekenen. Heb jij leuke ideeën voor een borrel of een inhoudelijke bijeenkomst? Geef je idee door of organiseer samen met ons deze leuke bijeenkomsten of borrels.

We worden regelmatig uitgenodigd om als JBN-er aanwezig te zijn of te spreken bij verschillende organisaties, zoals Stichting Bibliotheekwerk. Wil jij graag (af en toe) het JBN representeren? Neem dan contact met ons op! Wil je op een andere manier betrokken zijn? Hou onze groepen in de gaten, daarin roepen we vaker de hulp van het netwerk in.

Neem contact met ons op