Jong Bibliotheek Netwerk

Voor leden

Wat betekent het JBN voor jou?
Toegang tot besloten groepen
Als lid van het JBN krijg je toegang tot de Biebtobiebgroep en Facebookgroep. Hier praat je met andere jonge bibliotheekmedewerkers. In de groep worden (inhoudelijke) vragen gesteld, vacatures en evenementen gedeeld en oproepen gedaan.

Gratis naar inhoudelijke bijeenkomsten
Het JBN organiseert twee keer per jaar een inhoudelijke bijeenkomst. De bijeenkomsten zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, het werken in de branche als jonge medewerker en vakinhoudelijke onderwerpen. We bieden de bijeenkomsten gratis aan leden van het JBN aan, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om het bij te wonen.

Gezellige borrels
Naast inhoudelijke bijeenkomsten organiseren we meerdere keren per jaar een borrel. Tijdens de borrel praat je gezellig met andere jonge collega’s uit de branche. Soms koppelen we er een korte inhoudelijke activiteit aan vast.

Korting op activiteiten
Leden van het JBN krijgen op diverse activiteiten uit de branche korting; bijvoorbeeld korting op een toegangskaartje van het Nationaal Bibliotheek Congres 2019.

E-learningmodule
Ben je net nieuw in de bibliotheekbranche? Het JBN heeft samen met Cubiss een gratis e-learningmodule ontwikkeld: ‘‘Branche in Beeld – Startmodule voor nieuwe medewerkers’. Met deze online-training verbreed je je blik op de bibliotheek! Hoe zijn bibliotheken ontstaan en wat zijn de recente ontwikkelingen? Welke trends en innovaties zijn er in de branche? Deze training zit vol achtergrondinformatie die jouw rol in de bibliotheek kan verdiepen.

Wat kun jij voor het JBN betekenen?
Onze inhoudelijke bijeenkomsten vinden altijd plaats in een bibliotheek. Om er voor te zorgen dat onze bijeenkomsten gratis blijven, zijn we voor elke bijeenkomst op zoek naar een leuke bibliotheek waar we gratis gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Vind je het leuk om andere jonge bibliotheek medewerkers te ontvangen in jouw bibliotheek? Dan horen we het graag.

Maar je kunt nog meer voor het netwerk betekenen. Heb jij leuke ideeën voor een borrel+ of een inhoudelijke bijeenkomst? Geef je idee door of organiseer samen met ons deze leuke bijeenkomsten of borrels.

We worden regelmatig uitgenodigd om als JBN-er aanwezig te zijn of te spreken bij verschillende organisaties, zoals Stichting Bibliotheekwerk. Wil jij graag (af en toe) het JBN representeren? Neem dan contact met ons op! Wil je op een andere manier betrokken zijn? Hou onze groepen in de gaten, daarin roepen we vaker de hulp van het netwerk in.

Neem contact met ons op