Jong Bibliotheek Netwerk

Voor netwerkpartners

Wat kan het JBN voor netwerkpartners betekenen?
Het JBN ziet, naast het samenbrengen van jonge collega’s in de bibliotheeksector, een rol voor zichzelf als vertegenwoordiger van deze nieuwe generatie medewerkers. We zijn sparringpartner voor verschillende organisaties binnen de sector. Het JBN fungeert als aanspreekpunt voor de jonge medewerkers in de branche en motiveert haar achterban om bijvoorbeeld bij te dragen aan projecten of input te leveren in werkgroepen. Het bestuur van JBN vertegenwoordigt haar leden niet, maar heeft wel een idee over de zaken die spelen, kan meedenken over bepaalde zaken en kan het netwerk waar nodig inzetten.
Hoewel in ‘de bibliotheek’ soms weinig jonge bibliotheekmedewerkers te vinden zijn, zijn deze collega’s er wel degelijk en zijn zij vaak ontzettend gemotiveerd om mee te denken of te helpen. Zo komen we gezamenlijk tot een vernieuwde, verjongende en innoverende bibliotheeksector, waar we allemaal trots op kunnen zijn.

Samenwerkingspartners
Op dit moment werkt het JBN al met verschillende organisaties uit de branche samen. We hebben nauwe banden met Stichting Bibliotheekwerk, maar ook met o.a. het Pensioenfonds Openbare Bibliotheken (POB), de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), de Koninklijke Bibliotheek, POI’s (Probiblio, Rijnbrink, Cubiss) en tijdschriften als IP en Bibliotheekblad. Wij zijn staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Voor elke samenwerking bekijken wij wie uit ons netwerk het meest geschikt is om samen met de samenwerkende organisatie op te trekken. Dit zijn mensen uit het bestuur of leden die zich graag voor dat onderwerp willen inzetten.

Interesse in een samenwerking?
Ben je benieuwd wat het JBN voor jouw organisatie kan betekenen? En wil je graag met het JBN samenwerken? Leuk! Wel hebben we een aantal randvoorwaarden op een rijtje gezet:
– We nemen je vraag/verzoek graag mee in onze vergaderingen, maar daarvoor vragen we wel een concreet voorstel zodat duidelijk is wat er van het JBN gevraagd wordt.
– Afhankelijk van de vraag/het verzoek kunnen we dit delen via onze nieuwsbrief, website en/of social media kanalen. In sommige gevallen is een inhoudelijke bijeenkomst mogelijk, mits de inhoud past en er tijd en er budget vanuit de aanvrager beschikbaar is.

Neem contact met ons op