Bekijk het definitieve programma van het JBN Congres

Bekijk het definitieve programma van het JBN Congres

Het is al bijna zo ver! Op 16 juni vindt in de OBA het JBN Congres plaats. Vandaag maken we met trots ons definitieve programma bekend. En heb je je al aangemeld? Er zijn nog plekken vrij, deze feestelijke dag wil je niet missen.

Plenaire start ochtendprogramma
De dag zal beginnen met onze eerste plenaire spreker: Madeleijn van den Nieuwenhuizen zal haar visie met ons delen over de ontwikkeling van de boekenmarkt en de ontlezing en verengelsing van de afgelopen jaren. Zij zal worden opgevolgd door een panelgesprek met een aantal jonge bibliotheekdirecteuren: Anne van den Dool zal Fons Steggink (Biblionu), Robin Verleisdonk (Bibliotheek Helmond-Peel) en Ellen Govers (Bibliotheek Aan de Vliet) interviewen. De ochtend zal worden afgesloten met een interessante lezing van Sinan Çankaya. Tussendoor zal de Literaire Boyband ons trakteren op een muzikaal intermezzo

Deelsessies tijdens middagprogramma
Na de lunch zullen de deelsessies van start gaan. Tijdens de eerste ronde kan gekozen worden tussen een interessante bijdrage van Onderzoeker Frank Huysmans, Juul Martin en Marja Lensink die namens MATT talent ons gaan meenemen in hun zoektocht naar de mooist denkbare bibliotheek van Nederland en Kila van der Starre die ons gaat laten zien hoe poëzie in Nederland gebruikt wordt.

Voor de tweede ronde kan gekozen worden tussen Jos Joosten die een college zal verzorgen over de bibliotheek als brenger van verhalen en de rol van fake news, Mariëlle Kreukniet die haar perspectief gaat delen op de waarde van young professionals in de bibliotheekbranche en Levy Hoeven van NBD Biblion. 

Tijdens de derde en laatste ronde zal Nathalie van den Heuvel namens OCW vertellen hoe het is om te werken als jongere bij de rijksoverheid en voorbeelden geven van haar werk binnen het bibliothekenbeleid, Bas Maliepaard die ons gaat vertellen over de mooiste kinderboeken van dit moment waarin diversiteit een belangrijke rol speelt, Ellen Hartman en Renée van de Bosch die namens OCLC ons gaan meenemen in de wereld van Millenials en Gen Z en Deirdre Carasso en Erik Boekesteijn die een interactieve College Tour over veranderingen en innovatie in de bibliotheeksector verzorgen. 

Borrel
We sluiten de dag af met een borrel, waar we kunnen napraten over de inzichten van vandaag, proosten op onze mooie branche en het 6-jarig bestaan van het Jong Bibliotheek Netwerk. Vier je met ons mee? Jong en oud zijn welkom!

Bekijk hier ook dagprogramma in een handig schema: