Meld je nu aan: Friesland (6 september 2024)

Meld je nu aan: Friesland (6 september 2024)

De Frieslandbijeenkomst is verplaatst van 8 mei naar 6 september 2024. Deze ware excursie gaat over collectie, programmering en samenwerkingspartners in de cultuursector. Bij dBieb in Leeuwarden worden we rondgeleid in de oude gevangenis die een paar jaar terug tot bibliotheek is omgetoverd. Daarna reizen we gezamenlijk met de trein (en een broodje in de hand) door naar Harlingen, waar we meer te weten komen over de intensieve samenwerking tussen boekhandel Van der Velde en de Bibliotheken Noord-Friesland. De boekhandel selecteert én verstevigt boeken centraal voor al deze bibliotheken de nieuwe titels. De samenwerking in Harlingen is zelfs zo innig, dat boekhandel en bibliotheek hetzelfde gebouw delen! We nemen ook een kijkje in gemeentemuseum het Hannemahuis, de derde partner in het gebouw. 

Na dit intensieve programma hebben we wel een dinertje verdiend. We treinen terug naar Leeuwarden, waar we een daghap nuttigen in de Westerkerk bij Podium Explore.

Ben jij er ook bij? Meld je aan via dit formulier! Wegens beperkte ruimte en de kosten die we als netwerk voor je aanwezigheid maken, vragen we je op z’n laatst vóór 30 augustus af te melden. 

11:00 inloop bij dBieb Leeuwarden, kop koffie in bibliotheekcafé de Bak
11:30 ontvangst en rondleiding dBieb Leeuwarden
13:00- 13:15 wandelen naar Station Leeuwarden
13:19-13:50 treinreis Leeuwarden – Harlingen – Lunch in de trein (door JBN verzorgd)
14:15-17:00 Bezoek samenwerkende boekhandel + Bibliotheek + museum Harlingen
17:37 treinreis terug naar Leeuwarden
18:15 diner op eigen kosten bij Explore the North
19:30 Leeuwarden onveilig maken of terugreizen